Cattery- en kittenbeleid

* De kittens groeien op bij ons in de woonkamer, en mogen naarmate ze ouder worden natuurlijk het hele huis gaan verkennen. Tijdens het verkennen zullen ze naast mama ook nog 1 andere Sibeer en onze Jack Russel Zoë tegenkomen.

* De kittens zullen uiteraard met allerlei zaken gesocialiseerd worden, zoals dus aan onze andere dieren, maar ook aan mensen en omgevingsgeluiden, en ook aan de buitenlucht in onze kattenren.

* Onze kittens mogen verhuizen vanaf 13 weken. Op deze leeftijd zullen ze tweemaal gevaccineerd, meerdere malen ontwormd en natuurlijk ook gechipt zijn.

* De kosten van een kitten bedragen €800 voor liefhebbers in Nederland (met deze kittens mag later NIET gefokt worden!). Wij werken met een aanbetaling van €200De overige €600 dient contant te worden betaald bij de overdracht / het verhuismoment van het kitten.

De kittens mogen bezoek ontvangen vanaf het moment dat ze 5 weken oud zijn. Wij maken dan graag kennis met u, en u kunt kennis maken met ons en onze kittens. Bij een wederzijdse klik en gebleken interesse vanuit uw kant kunt u een optie nemen op één of meerdere kittens. Uiteraard kunt u hier nog rustig een aantal dagen over nadenken. Let wel, zolang een kitten ´in optie´ staat is de koop nog niet definitief. Zodra wij de aanbetaling van u hebben ontvangen is de koop definitief en reserveren wij het kitten voor u. Bij een volgend bezoek zullen we ook de reserveringsovereenkomst tekenen; dit is meteen het bewijs van betaling en reservering van een kitten. 

De aanbetaling zal niet worden geretourneerd bij annulering vanuit de kant van de koper. Daarnaast behouden wij ons het recht voor om een reservering te annuleren wanneer wij toch twijfelen aan bijvoorbeeld de situatie waar het kitten in terecht zal komen, of wanneer wij toch geen goed gevoel bij de koper hebben. Wanneer er vanuit onze kant geannuleerd wordt krijgt u uiteraard de aanbetaling binnen 2 weken terug.

* Wij werken niet met een wachtlijst. Wij houden bij met wie we reeds contact hebben gehad in de periode voorafgaand aan een nestje, en deze mensen zullen wij vervolgens benaderen of er nog steeds interesse is wanneer er een nestje is geboren. Mensen die al eerder een kitten bij ons gekocht hebben en wederom interesse hebben in een kitten krijgen voorrang op andere geïnteresseerden.

* De kittens krijgen allen bij de verhuizing een kittenpakket mee voor de nieuwe eigenaren. Dit bevat onder andere speeltjes en kittenvoer voor de eerste dagen.

* Bij verhuizing overhandigen wij u ook het contract en het paspoort met daarin de gezondheidsverklaring van de dierenarts.

* De stamboom van het kitten zal pas worden toegestuurd na overleg van bewijs van castratie/sterilisatie van de kat, bestempeld en getekend door uw dierenarts!

* Beide ouders van onze kittens zijn altijd getest op HCM, PKD, PKdef, FeLV en FIV. Alle uitslagen van de testen van de ouders zijn bij ons in te zien.

* Wanneer u op kittenbezoek komt verzoeken wij u om die dag geen andere catteries of asielen te bezoeken, en schone kleding te dragen die niet in aanraking is geweest met andere dieren.

* Wij verkopen geen kittens aan mensen die geen afgeschermde tuin of balkon hebben. Wij willen namelijk niet dat onze kittens vrij op straat komen te lopen.